Email:
   
 

     
Ţări
   
Locaţii
 
 
Categorie hotel
 
 
   
 
 
 

 
 

  HOTEL PARK RIMINI/SIMILAR 4*
   
 

 PROGRAM SENIOR VOYAGE

       Venetia - "Regina marilor"

 Rimini – San Marino – Ravenna – Bologna – Venetia – Padova – Verona – Mantua – Lago di Garda – Florenta – Montepulciano – Assisi

 

 

SENIOR VOYAGE este conceptul gratie caruia cetatenii europeni de peste 55 ani (si nu numai) – implicit si romanii – pot beneficia de un program complet pentru a-si petrece vacanta in cele mai cunoscute locuri turistice pline de istorie in perioada sezonului turistic redus octombrie-mai.

Ai intrat in Senior Voyage Club? Nepaipomenit! Inseamna ca poti pleca intr-o vacanta premium la preturi incredibil de mici.

Vei avea ocazia sa vezi una dintre cele mai incarcate de istorie tari, Italia, si sa impartasesti experienta cu alti seniori din toate colturile Europei. Pentru ca totul sa fie usor si accesibil pentru toti, grupul de companii care activeaza sub umbrela Memento Holidays subventioneaza si negociaza costurile calatoriei facand produsul Senior Voyage unic pe piata din Europa.

Aceasta initiativa se incadreaza in sfera asa numitului turism social, oferind ocazia tuturor sa descopere lumea!

Modul de obtinere al  SENIOR VOYAGE CLUB CARD, precum si regulamentul dupa care ele functioneaza este disponibil la adresa seniorvoyage.eu

SENIOR VOYAGE CLUB CARD se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit pana in sezonul 2015/2016  prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului. 

PRET:

265 euro/ pers  in DBL

 

AVANS LA INSCRIERE:

 

100 Euro

 

PLECĂRI DIN CLUJ NAPOCA

 

DATE DE PLECARE

      

 

23.10

 

 

DURATA:

 

7 nopti

 

 

 

 

Senior Voyage va oferă posibilitatatea să vizitaţi unul dintre cele mai celebre oraşe din lume, Veneţia. Oraşul se află în topul destinaţiilor care trebuie vizitate cel puţin o dată într-o viaţa pentru a ne bucura de frumuseţea sa, de canalele mici ce şiroiesc printre case renascentiste, de ferestrele cu flori deasupra apei, de podurile romantice, de o plimbare cu celebra gondolă şi de priveliştea din piaţa San Marco spre lagună şi Insula Murano.

O simplă rostire a cuvântului “Veneţia” ne duce cu gândul la unul dintre cele mai romantice oraşe din lume şi la una dintre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă, pentru care gondolele şi carnavalurile pline de culoare şi extravaganţă sunt definitorii. An de an, Veneţia este venerată şi idolatrizată de milioanele de turişti care îşi dau întâlnire în oraşul plin de istorie, tradiţii, distracţie şi bună dispoziţie.

Cu desăvârşire, Veneţia este plină de magie şi poate transforma orice pieton într-un personaj de poveste. Asemenea carnavalurilor de renume mondial, Veneţia se bazează pe mister şi admiraţie. Întregul oraş este o capodoperă arhitecturală extraordinară în care majoritatea clădirilor conţin lucrări ale unora dintre cei mai mari artişti ai lumii, cum ar fi Giorgione, Titian, Tintoretto şi Veronese. Veneţia este o realizare artistică unică. Oraşul este construit pe 118 insule mici şi pare că pluteşte pe apele lagunei, compunând un peisaj de neuitat, a cărui frumuseţe imponderabil i-a inspirat pe Canaletto, Guardi, Turner şi mulţi alţi pictori.

 

Laguna din Veneţia are, de asemenea, una dintre cele mai mari concentraţii de capodopere din lume: de la Catedrala Torcello la biserica Santa Maria della Salute.

 

Rimini

Relicve romane, plaje pline de turişti, cluburi de noapte hedoniste şi amintirea regizorului Federico Fellini sunt o combinaţie puţin neaşteptată care defineşte staţiunea Rimini. Deşi aici a fost o aşezare de peste 2000 de ani, coasta Rimini era efectiv doar o zonă cu dune de nisip până în 1843, când s-a dezvoltat prima locaţie de băi. Cabanele de plajă au evoluat rapid într-o mega staţiune care a fost o scenă a iubitorilor de distracţie şi cluburi de noapte prin anii 90. Iar în ciuda istoriei sale interesante, suvenirurilor cu şi despre filmele lui Fellini şi a culturii restaurantelor foarte bună, 95% dintre vizitatorii săi sunt atraşi de către plaja de nisip lungă, lată, deseori zgomotoasă şi uneori foarte colorată.

 

San Marino - cea mai mică republică din lume sau “Serenissima Repubblica di San Marino”.

La o suprafaţă de puţin peste 61 kmp şi o populaţie estimată la 32.000 persoane, capitala republicii este oraşul San Marino, iar cel mai mare oraş este Dogana. Republica San Marino s-a format pe bazele comunităţii monastice fondată de pietrarul Marinus din Arba şi se mândreşte ca fiind cel mai vechi stat suveran şi republică constituţională din lume (încă existentă).

 

 

 

 

Excursii gratuite: 

 

1.   Treviso (tur panoramic 3-4 ore)

In turului orasului panoramic se viziteaza Catedrala Sf Petru. De mult a fost o mica biserica ridicata la sfarsitul erei romane, la care s-au adaugat mai tarziu o cripta si capelele Santissimo si Malchiostro. Dupa nenumarate restaurari, doar poarta a mai ramas din edificiul original. In interior se afla lucrari de Il Pordenone si Titian, printre altele. Ponte di Pria

Podul de Piatra se afla la confluenta canalului Grande si a canalelor Buranelli.

 

2.  Rimini (o jumătate de zi)

Cândva o colonie latină prosperă cunoscută ca Arimium, Rimini şi-a schimbat conducerea şi înfăţişarea începând cu Evul Mediu cand a trecut sub conducere bizantină, ulterior lombardă şi papală, culminând cu domnia ştrengărească a lui Sigismundo Malatesta în secolul 15. Din păcate însa, Rimini a fost cel mai afectat oraş italian în timpul celui de-al doilea Război Mondial când aici s-a purtat brutala Bătălie de la Rimini, în timpul căreia se estimează ca s-au tras 1.5 milioane de muniţie de către aliaţi împotriva oraşului ocupat de germani.

Fondat de către romani în 268 i.e.n, aici au fost ridicate monumente ca Arcul lui Augustus, Podul Tiberius, iar în timpul Renaşterii s-a construit Casa lui Malatesta care găzduia artişti ca Leonardo care au realizat opere de genul Templului Malatesta. Muzeul lui Fellini, Museo degli Sguardi, Amfiteatrul, Domul Chirurgilor, Palazzo dell’Arengo, biserica Sant’Agostino şi Castel Sismondo sunt unele dintre cele mai importante obiective turistice ale oraşului.

Aceasta excursie este BONUS pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD.

 

 

 

Nu ratati excursiile optionale:

 

1.  Veneţia şi Padova  (durata: o zi)

După micul dejun ne îndreptăm către minunata Veneţie. Odată ajunşi aici, ne îndreptăm spre Piaţa San Marco, unde se află Campanila, Procuratiile, Palatul Dogilor şi Basilica San Marco, cu fantastice mozaicuri de inspiraţie bizantină. Turiştii familiarizaţi cu Veneţia pot merge individual în croazieră pe insula Murano. Continuăm excursia noastra cu oraşul Padova. Probabil cel mai bine cunoscut ca oraşul Sfântului Anton, Padova, capitala provinciei cu acelaşi nume din regiunea Veneto, este unul din cele mai importante oraşe artistice ale Italiei. Are în spate 3.000 de ani de istorie. Vom putea admira Basilica Sant'Antonio di Padova, Palatul de Justiţie, Domul din Padova, despre care putem spune că este cea mai importantă biserică, alături de Basilica Sant'Antonio di Padova, şi care este dedicat Adormirii Fecioarei Maria. Aici este înmormântat Barbarigo San Gregorio, fost episcop de Padova. Un oraş-stat medieval, cu a doua cea mai veche universitate din Italia, Padova contestă atât Veneţia, cât şi Verona pentru hegemonie regiona. O serie de fresce extraordinare reaminteşte de epoca de aur a oraşului – inclusiv Capella degli Scrovegni, opera remarcabilă a lui Giotto, şi St. Anthony din Scoletta del Santo a lui Titian.

 

 

 

 

SERVICII INCLUSE:

 

*Transfer aeroport– hotel– aeroport

7 nopti de cazare hotel 4*

Mic dejun + cina + 1 pahar de apa si vin la masa

1/2 zi excursie optionala (tur panoramic Treviso)

Asistenta turistica pentru intreaga perioada


 BONUS:1. Excursie optionala  BONUS pentru  posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD (Rimini)

2. Reducere 10% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

3. Reducere 5% la pachetul de excursii optionale la achizitionarea a 3 excursii optionale pentru cei care nu sunt posesori de SENIOR VOYAGE CLUB CARD

4. Posesorii de SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu achita suplimentul de 50 euro de non-senior .

 

 

TARIFUL NU INCLUDE:

 

Biletul de avion

Intrarile la obiectivele turistice si alte taxe si cheltuieli personale.

Asigurare medicala si storno

 

 

BINE DE STIUT:

 

 

Turistii se vor prezenta la aeroport cu 2 ore inainte de plecare. Limita de bagaj admisa pentru bagajul de cala este de 20 Kg/ pasager si pentru bagajul de mana este de 7 Kg/ pasager (dimensiunile sunt: 55x40x20 cm).

Orarul de zbor se poate modifica, si va fi comunicat inainte de plecare.

Clasificarea hotelurilor este data de institutiile autorizate locale.

 

FORMALITATI:

 

 

La frontiera  este obligatorie detinerea unei carti de identitate sau a unui pasaport valabil minim 6 luni. Nu sunt obligatorii asigurarea medicala de calatorie si  asigurarea storno, insa, agentia va recomanda sa le aveti. Pentru a putea iesi din tara, copiii sub 18 ani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor, sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care ii insoteste, in cazul in care nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa il prezinte la frontiera.

 

 

2.  Verona, Mantua si Lago di Garda

Începem minunata noastră excursie îndreptându-ne spre Verona, unde vom putea admira Arenele Romane, Casa Julietei, Piaţa delle Erbe, Palatul şi Mormintele Scaligerilor. Aşezat de-o parte şi de alta a râului Adige, Verona este una dintre destinaţiile turistice principale ale ţării datorită moşternirii sale artistice, a festivalurilor anuale şi ale operelor, în special cele organizate în Arena, anticul amfiteatru roman încă funcţional. Trei dintre cele mai cunoscute opere ale lui Shakespeare au ca locaţie acest oraş: Romeo şi Julieta, Cei doi gentelmeni din Verona şi Îmblânzirea Scorpiei. În plus, oraşul în întregime este locaţie protejată UNESCO World Heritage Site datorită structurii sale urbane şi a arhitecturii antice. Numele oraşului vine de la râul care îl traversează, cunoscut ca Vera înainte de actualul Adige. Iulius Cezar venea la Verona în vacanţă sau când avea nevoie de relaxare, iar Dante, Petrarh şi Giotto au locuit şi creat în acest oraş.

Mantua s-a dezvoltat în jurul anului 2000 i.e.n dintr-o mică aşezare de pe malul râului Mincio, care curge dinspre Lacul Garda către Marea Adriatică. Numele său derivă din cel al zeului etrusc Mantus. Oraşul este acum înconjurat pe trei laturi de lacuri artificiale create în secolul 12 ca şi mecanism de apărare, al patrulea lac care închidea oraşul pe insulă fiind secat în secolul 18. Mantua este recunsocută pentru rolul important avut în istoria operei, dar este cunoscut şi pentru palatele elegante şi panorama medievală şi renascentistă a oraşului. Aici, compozitorul Monteverdi a avut premiera operei sale Orfeu şi tot aici

 

a fost exilat Romeo în opera lui Shakespeare Romeo şi Julieta.

 

Datorită apei cu o nuanţă de albastru transparent, Lacul Garda este un loc unic, unde vizitatorii se pot bucura de o vacanţă plină de relaxare, distracţie şi experienţe memorabile.

Lacul Garda are acel ceva care intrigă şi atrage. De-a lungul timpului, poeţi şi politicieni, dive şi dictatori au fost atraşi de captivantul Lac Garda (Lago di Garda), datorită combinaţiei perfecte de ape “ciufulite” de vânt, localităţi rurale şi hectare întregi de viţă-de-vie.

 

3.  San Marino si Ravenna (o zi)

După micul dejun, pornim spre San Marino unde vizităm castelul medieval şi apoi continuăm cu Ravenna, fosta capitala a Imperiului Roman, cu faimoasele mozaicuri bizantine din sec. V. Într-un tărâm îndepărtat, cu mulţi ani în urma, erau trei turnuri antice aşezate pe trei stânci maiestuoase. Şi încă mai sunt! Vorbim despre Guaita, Cesta şi Montale, cele trei castele medievale din San Marino care ne amintesc că majoritatea poveştilor şi basmelor pe care le îndrăgeam ca şi copii, au rădăcini adânci în istorie. Nu vei găsi vrăjitoare viclene, dragoni înfometaţi sau intrigi sângeroase, însă San Marino s-ar încadra perfect în orice scenariu de poveste fantastică având la îndemână peisajele sale fermecate şi locaţia antică.

Oraşul Ravenna a fost capitală a Imperiului Roman de Vest în secolul 5 (402-476), până la prăbuşirea acestuia. Are o colecţie unică de mozaicuri şi monumente creştine timpurii. Toate cele opt clădiri UNESCO World

 

Heritage – Mausoleul Galla Placidia, Baptisteriul Neonian, Biserica Sfântului Apollinare cel Nou, Capela Arhiepiscopală, Mausoleul lui Theodoric, Biserica lui San Vitale şi Biserica Sfântului Apollinare din Classe – au fost construite în secolele 5 şi 6. Ele impresionează prin măiestrie artistică şi un amestec fascinant de tradiţie greco-romană, iconografie creştină şi influenţe orientale.

 

4.  Florenţa - oraşul artelor (o zi)    

După micul dejun, plecare spre Florenţa, unde se vizitează Santa Maria del Fiore, Baptisteriul, Piaţa Senioriei - un veritabil "muzeu în aer liber", Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizzi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti şi Basilica Santa Croce. Plimbaţi-vă pe unele dintre cele mai vechi străzi din oraş, până când ajungeţi la râul Arno, apoi traversaţi Ponte Vecchio şi experimentaţi partea cosmopolită a oraşului Florenţa – Oltrano. Surprinzător de mică, Florenţa este ca nici o altă destinaţie de vacanţă. Este magnetică, romantică şi mereu colindată de turişti.

 

5.  Assisi si Montepulciano (o zi)    

Assisi este un oraş din centrul Italiei, cel mai bine cunoscut ca locul de naştere al Sf. Francisc de Assisi, patronal spiritual al Italiei, fondator al ordinului Franciscan şi unul dintre cei mai populari sfinţi catolici din istorie. Principala atracţie este Basilica di San Francesco, care conţine relicve sacre şi fresce frumoase din viaţa sfântului Francisc. Montepulciano este celebru nu doar pentru vinurile sale excelente, Vino Nobile di Montepulciano şi Rosso di Montepulciano, ci şi pentru peisajele de vis şi clima favorabiă. Poziţionat pe un deal din sudul Toscanei, nu foarte departe de Siena, oraşul medieval este de o rară frumuseţe şi oferă panorame vaste ale Val d’Orcia şi Val di Chiana, văi care o înconjoară.  

 

 

 

Hotel Due Mari 4* / similar

www.hotel-duemari.com

-demipensiune-

Localizat pe malul mării, Due Mari este un hotel modern cu piscină exterioară şi restaurant Romagna. Internet wi-fi, parcarea şi biciclete sunt disponibile fără cost suplimentar, şi toate camerele au balcon cu vedere către mare sau piscină.

Camerele standard denumite Love sunt confortabile şi oferă servicii variate pentru un sejur plăcut. Acestea sunt mobilate clasic si fiecare are aer condiţionat, minibar şi televizor LCD.

Micul dejun servit zilnic este dulce şi include biscuiţi proaspat pregătiţi, prăjituri şi croisante.

Parcul tematic Fiabilandia este la doar 2 km depărtare, iar gara din Rimini este la doar 15 minute drum cu maşina.

 

Hotel Park Rimini 4* / similar

www.parkhotelrimini.com

-demipensiune-

Hotelul Park Rimini se află la mai puțin de 1 minut de mers pe jos de propria plajă, oferind o piscină în aer liber, terasă însorită și camere dotate cu balcon. Hotelul pune la dispoziţie un restaurant şi o parcare privată gratuită.

Toate camerele de la hotelul Park Rimini sunt dotate cu Wi-Fi gratuit. Fiecare cameră include, de asemenea, aer condiționat, TV cu ecran plat și minibar.

Restaurantul Regina aflat chiar pe malul mării serveşte preparate din bucătăria locală, fiind specializat în delicatese din fructe de mare. În fiecare zi este oferit un bufet de mic dejun italian, cu o selecţie de sucuri, cafea, ceai, cornuri şi prăjituri.

Chiar în faţa hotelul se află stația autobuzului către gara Rimini.

 

Reduceri si suplimente:

 

Supliment SGL 120 euro

Reducere a 3-a persoana 30 euro

Copil 0-1.99 ani are gratuit.

Copil 2-11.99 ani reducere 100 euro in camera cu doi adulti
Transferul este inclus in pret pentru grup minim 15 persoane

Sub 15 persoane transferul este:

Masina 2-4 persoane 200 euro/sens

Masina 5-9 persoane  250 euro/sens

Masina 10-14 persoane 290 euro/sens

 

Obsevratii:

 

*Persoanele care nu au insotitor cu varsta peste 55 ani platesc supliment 50 euro/sejur.

BONUS! Pentru posesorii SENIOR VOYAGE CLUB CARD nu se percepe acest supliment.

*Excursiile optionale pot suferi modificari , iar programul concret, desfasurat pe zile, al excursiilor optionale se va primi la destinatie.

*Excursiile optionale gratuite se vor organiza in prima sau in ultima zi, in drum spre aeroport sau hotel, in functie de orarul de zbor.

*Grupul minim pentru a se organiza excursiile optionale este de minim 20 persoane.

*Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare.

*Tarifele afisate pot suferi modificari in functie de fluctuatiile de pret ale taxelor sau ale petrolului, impuse de compania aeriana.

*Toti turistii care vor calatori pe acest program vor trebui sa achite direct la hotel o taxa de oras/statiune. Valoarea acesteia poate varia intre 1-2 euro/persoana/zi;

 

Util si practic:

 

Limba italiana

Moneda nationala este euro

Ora locala: GMT+ 1 (GMT+ 2 intre lunile martie si octombrie).

Climatul este maritim de-a lungul coastei si continental in interiorul regiunii. Primava si toamna temperaturile sunt mai placute, iar iarna este caracterizata de vreme blanda si umeda.  

Temperaturi medii Rimini

Octombrie

Noiembrie

Decembrie

Ianuarie

Martie

Aprilie

Mai

15°C

10°C

5°C

5°C

9°C

12°C

16°C

 

Bucatarie nationala: Aşa cum era de aşteptat într-un oraş aflat la malul mării, în meniuri sunt multe preparate din peşte. Interesant este că la fiecare masă vom primi vestitele piadina”, care îşi au istoria chiar în Rimini. Este vorba de nimic altceva decât nişte lipie făcută în casă. Apropo de asta, cel mai cunoscut “junk food” din Rimini este chiar piadina, umplută cu tot felul de lucruri. La restaurant se serveşte de obicei cu mezeluri sau o brânză dulce numită “squacquerone”. În meniuri descoperim şi vestitele paste şi tipuri de pizza locale.

Bacsisul: Bacşişul este parţial inclus în TVA. Cu toate acestea, cei ce lucrează în servicii îl consideră un lucru de la sine înţeles. Cel mai frecvent se dă ospătarilor, taximetriştilor şi cameriştilor.

 

Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii

 

 

  Preţuri:

     
 
odorhei, hotel, mamaia, amiral, condor, florida, gociman, mamaiagoldentulip, iaki, malibu, modern, richmond, savoy, ambasador, astoria, central, dorna, lido, majestic, orfeu, riviera, victoria, alcor, aurora, delta, flora, patria, piccadilly, unirea, eforienord, bradbranbega, europa, apollo, pensiune, colonial, complexdunarea, felix, valulmagic, belvedere, diana, hefaistos, petrolul, traian, venus,
 
     
www.hargitatours.ro home - despre noi - oferte speciale - oferte interne - oferte externe - cazare - contact - oferte last minute -
servicii - excursii - bilete de avion - bilete de autobuz - bilete de tren - rent a car
webdesign by